Principal Presa De Decisions 7 biaixos cognitius que us frenen

7 biaixos cognitius que us frenen

El cervell ho és sorprenentment intensiu en recursos , que representa aproximadament el 2% del pes corporal, però que consumeix el 20% de les calories. Per això, el cervell humà ha evolucionat amb nombrosos mecanismes per reduir el consum d'energia sempre que sigui possible.

Gràcies a dos d’aquests mecanismes, inhibició latent (una part del filtre sensorial del cervell) i els biaixos cognitius (dreceres de presa de decisions), la majoria del que creieu que són decisions conscients es prenen amb dades filtrades i una mentalitat molt esbiaixada. Tot i que això és ideal per a l’eficiència biològica, no ho és per prosperar en un món modern i trepidant.



fotos de kevin boutte i denise boutte

Tot i que hi ha literalment centenars de biaixos cognitius , aquests set juguen un paper important a l’hora d’evitar que pugueu assolir tot el vostre potencial:



1. Biaix de confirmació . Això es produeix quan es deformen les dades perquè s'adaptin a les seves creences o expectatives existents. Els efectes es troben sovint en la religió, la política i fins i tot la ciència.

Per què importa això? Com que la incapacitat de mirar fora dels sistemes de creences existents limitarà enormement la vostra capacitat de créixer i millorar, tant en els negocis com en la vida. Hem de tenir en compte més possibilitats i estar més oberts a les alternatives.



2. Aversió a la pèrdua . També conegut com l’efecte de dotació, l’aversió a la pèrdua és un principi en l’economia del comportament pel qual algú treballarà més per conservar alguna cosa que no pas per adquirir-la en primer lloc. Això també està estretament relacionat amb el fal·làcia de cost enfonsada , on un està inclinat a bombar més recursos en alguna cosa basat únicament en els recursos ja gastats.

Si necessiteu un exemple, dubtar de acomiadar un empleat dolent és habitual. Podríeu pensar: 'Bé, ja he dedicat tant de temps a entrenar-los, pagar-los, assegurar-los i el seu rendiment no és tan dolent ... Hauria de veure si puc salvar-ho'.

No cometis aquest error. Quan el temps o els diners han desaparegut, han desaparegut i cal tenir en compte el futur sense afegir-se al passat. Parlant de passat i futur ...



3. La fal·làcia del jugador . El cervell humà té dificultats per comprendre la probabilitat i el gran nombre, de manera que, de manera natural, esteu inclinat a creure que els esdeveniments passats d’alguna manera poden canviar o afectar les probabilitats futures.

Per exemple, hi ha molta gent que intenta analitzar el rendiment passat del mercat de valors per triar accions futures que haurien de guanyar, normalment amb resultats terribles (hi ha una raó per la qual són molt pocs els gestors de diners) superen el S&P 500 ). Aquest és un producte de la fal·làcia del jugador i pot provocar problemes, a vosaltres, als vostres clients i a les vostres empreses.

Com et reté això? En la majoria dels casos, els esdeveniments passats no canvien el futur tret que els permeteu, de manera que heu de tenir molta cura quan intenteu aprendre del passat. Està bé mirar cap al passat per obtenir informació, però no caure en la trampa del 'rendiment passat dicta el rendiment futur'.

4. Disponibilitat Cascada . El fet de sentir alguna cosa amb freqüència no ho fa cert, tot i que al cervell li agrada creure el contrari. Per exemple:

  • No utilitzeu només el 10% dels vostres cervells (en realitat feu servir el 100%).
  • La geniva no triga set anys a digerir-se (no es digereix gens; només passa al mateix temps que gairebé al mateix temps que tota la resta).
  • Els ratpenats no són cecs (veuen força bé i tenen una audició increïble per arrencar).

Sorprès? La informació errònia sembla que s’estén tan ràpidament, si no més ràpidament, que la veritat, de manera que heu de comprovar els fets amb freqüència abans de prendre decisions basades en informació errònia. Si noteu que apareix alguna cosa una i altra vegada, aprofundeu en els fets i determineu vosaltres mateixos què és o no cert.

5. Efecte d’enquadrament . Aquest és fascinant i ho aprofito regularment com a venedor. En poques paraules, com s’emmarca alguna cosa, positiva o negativament, té un enorme impacte en com es processa la informació ... fins i tot si la informació és fonamentalment idèntica.

família de claus de keegan-michael

Per exemple, suposem que us han diagnosticat una malaltia terminal i dos metges diferents vénen a explicar-vos què passa després:

  • Doctor A: 'Amb un tractament adequat, teniu un 80% de possibilitats de recuperar-vos completament'.
  • Doctor B: 'Hi ha un 20% de probabilitats de morir després de rebre tractament per aquesta malaltia'.

Amb quin metge voleu treballar? Tot i que tots dos són exactament iguals, la majoria de la gent escollirà el Doctor A, perquè el 80% de les probabilitats de recuperació sona molt millor que el 20% de la mort.

És important tenir en compte amb atenció com es presenta informació en tots els àmbits de la vida, ja que el seu mètode de presentació pot fer o trencar el resultat.

6. Efecte Carro . Només perquè molta gent creu que alguna cosa no ho fa veritat ... tot i que facilita l’acceptació del cervell. En molts aspectes, els humans es comporten com animals ramats, acceptant cegament el que trobin sempre que sembli que hi hagi alguna prova social.

Una de les meves cites preferides s’atribueix a Mark Twain i diu:

'Sempre que et trobes al costat de la majoria, és hora de fer una pausa i reflexionar'.

És important no permetre que les creences dels altres et dominin sense una reflexió i investigació acurada de la teva part. No accepteu les coses al valor nominal.

quants anys té Elia blau

7. Efecte Dunning-Kruger . Per últim, però no menys important, aquest biaix cognitiu està en joc darrere de l’arrogància i l’egoisme. Les persones tenen una tendència psicològica a avaluar les seves capacitats molt més del que realment són.

Com ho aconsegueixes? Personalment tinc un enfocament en quatre passos:

  1. Porteu un diari
  2. Medita
  3. Pausa abans d’actuar
  4. Autoanàlisi

A mesura que avanceu aquest procés, us trobareu millor equipats per avaluar les vostres habilitats sense prejudicis. He escrit una entrada al blog més detallada sobre autoconsciència , si voleu comprovar-ho.

Prendre consciència dels biaixos cognitius i del paper que juguen a la vostra vida és un dels passos més crítics per conquerir, o almenys mitigar, els seus efectes negatius.